Zuhanytálcát vagy zuhanyfolyókát válassz?

Szerző: Ravak

Ahhoz, hogy magabiztosan dönthess, hogy vajon a zuhanytálca vagy a zuhanyfolyóka ideális a fürdőszobádba, nem árt megismerni ezek előnyeit, esetleges hátrányait. Segítünk az összehasonlításban!

Miért a zuhanytálca?

A zuhanykabin lényegi része a megfelelő és kényelmes zuhanytálca, amely nemcsak biztos alapja a zuhanykabinnak, de meghatározó a zuhanyzás élményének szempontjából is: a csupasz láb érintkezése a padlóval alapjaiban határozza meg az összbenyomást. A RAVAK zuhanykabinokhoz az akril vagy öntött márványból készült zuhanytálcák széles skálája elérhető.

A felsoroltak mind különböznek egymástól méret, forma vagy beszerelési mód tekintetében. Van megoldás, ha közvetlenül a padlóhoz kívánod rögzíteni a tálcát, de akkor is, ha lábakra erősíthetőre, besüllyeszthetőre, illetve kiemelhetőre van szükséged.

A kínálatban azok is megtalálják a számukra előnyös megoldást, akik nagyobb méretű zuhanykabinhoz keresik a tökéletes darabot: a RAVAK által gyártott legnagyobb zuhanytálca 90 x 120 cm-es nagyságú.

A zuhanytálcák fontos tulajdonsága, hogy mind alkalmasak 90 mm átmérőjű szifon bekötésére, melynek vízáteresztő képessége 30 liter/perc.

 

Előnyök és hátrányok

Az öntött márvány zuhanytálcák – amelyekre a RAVAK 5 év garanciát kínál – a porcelán keménységét ötvözik az akril javíthatóságával. Áruk meghaladja a RAVAK-nál 2 év jótállással elérhető akril zuhanytálcákét, de erős és vastag anyaguk valódi minőséget képvisel. Jól szigetelnek, ráadásul beszerelésük, javításuk és takarításuk is könnyebb, mint a zuhanyfolyókáké. A modern darabok alacsony pereme nem csak stílusos, de a mozgásukban korlátozottak számára is élhető megoldást kínál.

Hátrányuk lehet, hogy anyaguk függvényében sérülékenyek lehetnek, bár a legkorszerűbb darabok esetében ez nem probléma.

Az akril zuhanytálcák esetében…

  • a Kaskada,
  • a Galaxy, illetve
  • a mélyülőkés Sabina minikád sorozatból válogathatsz. (A Sabina zuhanytálca szifonátmérője 52 mm és ClickClack rendszerű szifonnal használható.)

Illetve kipróbálhatod az öntött márvány zuhanytálcákat is, amilyen…

 

Miért a zuhanyfolyóka?

A zuhanyfolyókát gyakran azok választják, akik nem szeretnének zuhanytálcát beszereltetni vagy egyedi zuhanykabin kialakításán törik a fejüket, esetleg szeretnének gyönyörködni a padlóburkolat szépségében.

Ilyen esetekben tökéletes megoldás egy minőségi zuhanyfolyóka vagy padlóösszefolyó, amely könnyeddé és egységessé varázsolja a fürdőszobát.

 

Előnyök és hátrányok

A RAVAK zuhanyfolyókák előnyei közé tartozik a 60 liter/perces vízáteresztő képesség, a 25 év garancia, illetve az, hogy a rácsok különböző méretei (850, 950, 1050 mm) alkalmassá teszik nagyobb méretű zuhanykabinokba is.

Egyáltalán nem rendelkeznek belépési magassággal, így kifogástalanul akadálymentes megoldást jelentenek. Rendkívül esztétikusak és modernek. Diszkrétek, hagyják érvényesülni a padlóburkolatot, miközben vízáteresztő képességük duplája a zuhanytálcákénak.

Nagyon fontos, hogy a beépítését tapasztalt, gyakorlott kivitelezőre bízza, hiszen a beszerelése nehezebb, mint a zuhanytálcák esetében: nehéz megoldani a lejtést és a víz elfolyását, kisebb burkolatra esetleg mozaikra van szükség. Hátránya továbbá, hogy a fugákat valamivel nehezebb megtisztítani.

Tekintsd meg a választékot!

 

Ha szakértői véleményre, esetleg szakszervizre van szükséged, fordulj bizalommal a RAVAK munkatársaihoz az info@ravak.hu e-mail címen!

 

Kategóriák