Vajon megéri saját napelemet vásárolnod?

Szerző: enHome

Hazánkban is egyre elterjedtebb az otthonokban előállított energia használata. Sokan azt hiszik, hogy ez még mindig csak a gazdagok kiváltsága, pedig valójában egy olyan befektetésről van szó, amely egyre gyorsabban térül meg.

Persze ahhoz, hogy kideríthesd, megéri-e saját otthonod energiaellátását napelemmel termelt energiával fedezni, tudnod kell pár dolgot.

 napelem

Miért éri meg napelemes energiatermelésre váltani?

A napelemes rendszer a legjobb választás, ha önállóan szeretnél gondoskodni háztartásod villamosenergia-ellátásáról. A napelemes rendszerek ma a decentralizált, helyi energiatermelés legnépszerűbb formájának számítanak, segítségükkel a család teljes áramigénye kielégíthető.

A napelemes rendszer nemcsak környezetbarát, de költséghatékony megoldás is. Egyrészt az energiafelhasználás- és termelés ésszerűsítése elengedhetetlen a fenntartható jövő, az élhető világ érdekében, másrészt a nagy erőművekben megtermelt energia szállítása és transzformálása tetemes veszteségekkel jár. Amennyiben az energiát a saját otthonunkban állítjuk elő, akkor ezekkel a költségekkel nem kell számolnunk.

A napelemes rendszer főbb előnyei tehát a következők:

  • Környezetbarát energiatermelés – a napelemek 100%-ban zöld energiát állítanak elő.
  • Régóta alkalmazott, kiforrott technológia.
  • Költséghatékonyan és egyszerűen telepíthető.
  • Használatával önállóan gondoskodhatsz a háztartásod villamosenergia-ellátásáról, egy megfelelően méretezett rendszerrel akár a teljes áramigény fedezhető.
  • Legalább 20 évig üzembiztosan termeli az energiát.
  • Növeli az ingatlan értékét, hosszú távon jövedelmező befektetés.

A napelemes megoldás szinte mindenki számára elérhetővé vált

A technológia mára széles körben elérhetővé vált, a gyártási költségek pedig ezzel párhuzamosan csökkennek. Valahogy úgy kell ezt elképzelni, mint a mobiltelefonok megjelenését. Először csak egy szűk kör élvezhette az előnyeit, méghozzá méregdrágán, ma pedig mindenki okos telefonnal a zsebében él.

Ezt felismerve az utóbbi néhány évben több ezer háztartási méretű energiatermelő rendszert telepítettek országszerte. Ha tehát az elhatározás megszületett bennetek, nem érdemes tovább várni.

napelem1

Mi a különbség a napelem és a napkollektor között?

Mielőtt a tettek mezejére lépnél, nem árt tisztázni, mi a különbség a napelem és a napkollektor között.

Nagyon leegyszerűsítve a legfőbb különbség a két technológia között az, hogy míg napelem segítségével a napsugárzás villamos energiává alakítható, addig a napkollektorral hőt nyerhetünk a napsugárzásból.

Mennyire ellenállóak a tetőre telepített berendezések az időjárás viszontagságaival szemben?

A legtöbben a napelemekre úgy tekintünk, mint egy üvegszerű valami, amit a házak tetejére szereltek.
Ránézésre védtelennek, sérülékenynek tűnnek.

Azonban a napkollektorokat és napelemeket a kialakításuk alkalmassá teszi a magyarországi időjárási körülmények elviselésére, beleértve a közepes erejű jégesőt is.

Egészen szélsőséges esetekre (heves szélvihar vagy kifejezetten nagy jégverés) felkészülve azonban érdemes felülvizsgálni a meglévő lakásbiztosítást, hogy az kiterjed-e a tetőn elhelyezett berendezésekre is.

Miért érdemes az enHome napelemes megoldásait választanod?

Ügyfeleink számára személyre szabott napelemes rendszereket kínálunk, számításba véve a fogyasztási szokásokat és a jövőbeli igényeket. Napelemes rendszereink telepítését komplex ügyintézéssel, a tervezéstől az üzembe helyezésig végezzük.

Kíváncsi vagy, hogy milyen feltételekkel és mennyiért tudnánk biztosítani számodra optimális napelemes megoldást? Kérd ingyenes árajánlatunkat itt!

Kategóriák