Tényleg felesleges luxus az okosotthon, mert sosem térül meg?

Szerző: ELKO EP

Ijesztő, ha kiszámoljuk a téli időszakban várható fűtés- és villanyszámla költségeinket. De ki szeretné két pulóverben nézni a TV-t egy hideg téli estén? Vagy reggel szőrmebundában ücsörögni a konyhában, gondolván, hogy úgysem tud már faragni az energiaköltségeken, mert már lecserélte a régi hűtőt és a radiátorokat is… De csak nem akar csökkenni a számla!

Lehetséges, hogy az okos ház a megoldás? A válasz határozott igen.

Az iNELS-rendszer képes a legoptimálisabban működtetni a fűtési rendszert. Hogyan? Például figyelembe veszi az aktuális időjárási helyzetet, összehasonlítja a külső hőmérsékletet  az egyes szobák hőmérsékletével,  és csak a szükséges mértékben veszi igénybe a rendelkezésre álló hőforrásokat (gázkazán, hőszivattyú, villanyradiátor vagy egyéb típusú hőforrás).

Akár 30%-ot is spórolhat fűtési költségein, ha meglévő szobatermosztátja helyett az iNELS „Fűtésszabályzás egyszerűen”- okos szettet telepíti, így modernizálva fűtési rendszerét. Könnyen kiszámolható tehát, hogy megtérülő befektetésről van szó!

Vizsgáljunk meg egy másik mítoszt is!

„Az okosotthon lusta emberek számára lett kitalálva, akik nem szeretnének mozogni és megfosztják magukat a házuk feletti irányítás felelősségétől.”

Elko okosotthon – iNELS rendszer

Ez sem igaz!

A fényerőszabályzás, a medence-fedő elhúzásának kapcsolása a kényelmes kanapéról, a mosogatógép munkából történő működtetése, vagy a ház elhagyásakor lekapcsolódó világítás úgy tűnhetnek, mint felesleges kényelmi funkciók, amik nélkül is lehet élni.

És mik a tények?

A legtöbben az IDŐT keveslik az életükből, úgy is fogalmazhatunk, hogy a legdrágább árucikk napjainkban az IDŐ. Az otthon-automatizálás plusz időt biztosít Önnek, amit családjára, vagy saját magára fordíthat! Ráadásul mentesül az olyan stresszes helyzetek alól, mint a bekapcsolva felejtett vasaló, a nyitva felejtett ajtó, a túlhevült égők, vagy a kellemetlenül hideg ház.

Az ésszerűen beállított automatizált folyamatokkal időt és pénzt takaríthat meg, így még több értékes pillanatot tölthet szeretteivel.

Kategóriák