Parketta lakkozás – Így lesz újra fiatal egy parketta

Szerző: Mapei

Ha egy parketta már 25 éve kopik, akkor nem lehet tovább halogatni a felújítást. Lefedhetjük szőnyegekkel, rejtegethetjük a szomszédok elől, de az igazi megoldás nem ez. Jó hír, hogy nem kell feltétlen felszedned a régi parkettát, elegendő az átalakítás, a parkettacsiszolás.

Parketta lakkozás mellett szól számos érv:

  • Az első talán legfontosabb, hogy a klasszikus parketta az egyik legstrapabíróbb. 
  • A második nagyon fontos érv, hogy a csiszolás egy környezetbarát megoldás. Egyetlen egy fa sem kerül kivágásra emiatt.
  • A parkettacsiszolás után tisztább, szebb és értékesebb lesz otthonod, hiszen az elhasználódás nyomait el lehet tüntetni.
  • ​A negyedik érv: hosszútávon ez az olcsóbb megoldás.

Vannak ugyan más alternatívák a padló átalakítására, mint például régi parketta felszedése és szalagparketta vagy laminált parketta megvásárlása, melyek négyzetméterárát és a lerakás munkadíját is ki kell fizetni. És hogy ezek ugyanolyan tartósak legyenek, mint a klasszikus parketták, ahhoz egy viszonylag magasabb kategóriás laminált padlót kell vásárolnod, mely már korántsem biztos, hogy olcsóbb megoldás lesz, mint a régi parketta csiszolása és lakkozása.

A parketta lakkozás tökéletes elkészítéséhez a Mapei oldószermentes ULTRACOAT parkettalakkjait ajánljuk.

Az oldószerek ugyan csökkentik az előállítás költségét, de mind a kivitelező szakemberek, mind a felhasználók egészsége szempontjából kedvezőtlen hatásúak.

Ráadásul esztétikai szempontból az oldószeres lakkok egy végtelenül csillogó mázfelületet kölcsönöznek a természetes fának, ami így elveszíti eredetiségét, szépségét, mindamellett manapság már nem is divatosak az ilyen felületű parketták.

Sok sikert a parketta lakkozás elkészítéséhez.

Kategóriák