Kicsi a fürdőszoba? Van megoldás!

Szerző: Ravak

Nem egyszerű ügyesen berendezni a kis méretű fürdőszobákat, de nem lehetetlen! Egy kis kreativitással számos ötletes megoldás és koncepció kivitelezhető, ehhez adunk most segítséget.

Itt az ideje, hogy megtervezd álmaid fürdőszobáját, kis helyen? Ez a szakértők szerint sem egyszerű feladat: általában a legnagyobb fejtörést a konyha és a fürdőszoba jelenti. Fogadd meg a RAVAK profi szakértő gárdájának javaslatait! Elhiheted, hogy ők már láttak pár ezer bonyolult helyzetet. A gyakorlatban már bevált tanácsok és alaprajzok következnek, amelyek alapján Neked is könnyebb lesz a fürdőszobai felújítás.

Vess be optikai trükköket!

5 apróság és egy kis odafigyelés segíthet abban, hogy tágasabbnak érezd a teret.

  1. Remek választás a falakra a világos szín és/vagy apró mintás csempe. Míg a sötét árnyalatok és a nagy minták optikailag szűkítik a teret, addig az előző megoldások optikailag növelik azt.
  2. A fehér és bizonyos árnyalatai, más halvány színek mind a fürdőszobához illő tisztaságot sugallnak, míg az egyre népszerűbb fa berakások, lambériák vagy fürdőszoba bútorok melegséget csempésznek a fürdőbe.
  3. Ezt a hatást nem csak az anyagokkal, hanem az ívekkel, formákkal is elérheted: válassz gömbölyded, lágy ívű szanitereket, mint amilyenek az Evolution koncepciót
  4. Érdemes nagy tárolófelülettel rendelkező fürdőszoba bútorokat választani (10° koncepció) az előnyös helykihasználás miatt.
  5. Ezek mellett törekedj arra, hogy a lehető legtöbb természetes fényt engedd be a helyiségbe. Kellemes összhatás érhető el megfelelő világítással és a tükrök játékával is.

Ha falat kell bontani…

Előfordulhat, hogy az ideális tervek megvalósításához falat kell bontani. Ebben az esetben a fürdőszoba méretét a folyosó vagy a szomszédos szoba holttereivel bővítheted: már 1m² extra hely is elég lehet ahhoz, hogy elférjen a mosógép, a kád vagy akár egy zuhanykabin. A következő kérdéseket átalakítás előtt mindenképpen gondold át!

Kád vagy zuhanykabin?

A zuhanykabinok – különösen a negyedköríves verziók – kevesebb helyet foglalnak, mint a legtöbb kád, ráadásul a maximális komfortérzetről sem kell lemondanod a hidromasszázs paneleknek köszönhetően.

Íme, két megoldás falbontással, a kényelmesebb és lakhatóbb terek érdekében:

Ha mégis ragaszkodsz a kádhoz, ajánlott olyat választani, ami illeszkedik a kis fürdőszobához. Ilyen a RAVAK BeHappy és Avocado koncepciója is. Ilyenből is mutatunk több megoldást:

Hová kerüljön a mosógép?

Helytakarékossági szempontból nagyon valószínű, hogy a felültöltős mosógépet érdemes lecserélned, attól függetlenül, hogy a fürdőszobában vagy esetleg a konyhában helyezed végül el. Ha a fürdőszobában hagyod, akkor is érdemes az elöltöltős mosógépek keskeny változatában gondolkozni, hiszen a fölötte lévő rész jobban kihasználható.

A tervezés során ügyelni kell arra is, hogy a számítások során helyet hagyj a mosógép mögött a gép csöveinek és a bekötésnek is. Ne sajnáld a megfelelő villanyszerelőre szánt költségeket sem, hiszen a mosógép áthelyezésével a lakás egyes elektromos köreinek terhelése annyit változik, hogy tervezését már megéri szakemberre bízni.

Ha úgy ítéled meg, hogy a mosógép nem fér el a fürdőszobában, a berendezés átkerülhet a konyhába. Ehhez is le kell cserélni a felültöltős mosógépet, de megéri, hiszen fölé lehet tenni konyhapultot, amelyet minden bizonnyal minden nap ki fogsz használni.

Rajzolj, tervezz és számolj, hogy megtaláld a számodra ideális, személyre szabott megoldást! Ha segítségre van szükséged az átalakítással kapcsolatban, érdeklődj bátran a RAVAK szakértőinél az info@ravak.hu e-mail címen!

Kategóriák