Így tedd egyedivé és szokatlanná az otthonod bármelyik helyiségét!

Szerző: Mapei

A kulcsszó, a titok nyitja: a mozaik!

Egy extrém és különleges fal, egy megvilágítás, egy elképesztően izgalmas mosdópult meghatározhatja az otthonod hangulatát. Ennek megvalósításához kiváló ötlet mozaikot használni, hiszen gondolj csak bele: azt már az ókori emberek is tudták, hogy mennyi lehetőség rejlik a mozaikburkolásban…

Az ötleteknek maximum a képzelet szabhat határt. Kínálatból nincs hiány: választhatod a sokarcú üvegmozaikot, vagy válogathatsz a kerámiamozaik rengeteg fajtájából: van áttetsző, félig áttetsző, opálos fényű, aranyozott, vagy akár vidám színekben pompázó.

Ha a mediterrán stílust szereted, válaszd a természetes kőmozaikot, és végül, ha a természetet szeretnéd becsempészni az otthonodba, akkor lehet kavics alakú, sőt maga a kavics a felhasznált anyag.

Íme, 5 példa, amivel álomszép és különleges lehet az otthonod:

Tipp 1: Világító fal

A fürdőszobában vagy akár nappaliban különleges hatást kelthet, ha áttetsző üvegfalat átlátszó mozaikkal burkolunk le, majd átvilágítjuk. Persze ez akkor lesz igazán tökéletes, ha a mozaikot ugyancsak átlátszó, színtelen szilikonnal ragasztjuk fel és fugázzuk ki. Még érdekesebb, izgalmas hatást lehet elérni, ha mindehhez színes áttetsző mozaikot választunk.

Tipp 2: Mesés üvegmozaik minta

Ha igazán kreatívak vagyunk, akkor az áttetsző, aranyosan csillogó, színes üvegmozaik szemekből olyan mintákat lehet készíteni a fürdőszobába, mintha festettük volna.

A mosdó fölé távoli táj, a kád fölé madarak, a padlóra tavacska kerülhet. Persze az ilyen minta gondos tervezést és nagy gyakorlatot, kézügyességet igényel. Mindezt különleges csillogó hatással tehetjük még érdekesebbé, ha például a Mapei csillogó fugáját alkalmazzuk.

Kép forrása: http://optimap.ru/wp-content/uploads/2016/04/4f83c96f5966563e1a66789de940107c.jpgitok=C6asZEcr

Tipp 3: A lapburkolat dísze

Egyszerű és elegáns burkolatot szeretnél? A nagyobb méretű lapburkolatok között izgalmas frízeket, hullámokat, falakon átvonuló mozaikmintázatokat hozhatunk létre, melyek tagolják a burkolatot és egyedi érzést adnak a helyiségnek.

Tipp 4: EXTRÉM: Épített zuhanyzó a családnak

Jó érzés úgy fürödni, zuhanyozni, ha az épített zuhanyzó fala, vagy a kád feletti fal teljes egészében természetes kőmozaik burkolatot kap. Hát még akkor, ha egyes elemek a gyerekek alkotásai. Milyen nagy öröm, ha a falról a legkisebb gyerek által elképzelt virág, felhő vagy cicafej néz vissza ránk, rusztikus, apró természetes kőmozaikból kirakva!
Tipp 5: Kültéri kapuk, közterületek, bejáratok dísze

Mozaikalkotást nemcsak a beltérre, hanem kívülre is érdemes tervezni. Otthonunk bejáratát, kapuját is lehet ezzel a megoldással díszíteni, amelyet így biztosan nem tévesztenek össze semmi mással azok sem, akik először járnak nálunk. Egy ilyen kapudísz kültéren sem megy tönkre, ha megfelelő segédanyagokat alkalmazunk a kivitelezéséhez.

 

Ha még ennél is több részlet érdekel, érdemes letölteni ezt a kiváló és DÍJMENTES ismertetőt.

Kategóriák