Így segít egy okosotthon a nyugodt nyaralásban

Szerző: ELKO EP

Nyáron sokszor marad lakatlanul az otthonunk, hiszen hosszabb időre elmegyünk nyaralni, pihenni, kikapcsolódni. Az intelligens otthonok abban is segíthetnek, hogy ilyenkor se kelljen idegeskedni a nem kívánatos behatolók és károk miatt.

Íme, 5 példa, hogyan teszi kényelmesebbé a nyári pihenést egy okosrendszer:

  1. A berendezéseket távolról is tudod vezérelni

Veled már megtörtént az a klasszikus esetet, amikor nyaralásra indultál és (szerencsésebb esetben) néhány km megtétele után azon kellett töprengened, vajon kihúztad-e a vasalót? Az intelligens otthon-rendszer lehetővé teszi, hogy az okostelefonunkra telepített applikációban ellenőrizzük és, ha szükséges, kikapcsoljuk a rendszerhez csatlakoztatott eszközöket.

  1. Hűvösség egy gombnyomásra

A klímaberendezést is tudod távolról szabályozni: például a vezeték nélküli iNELS RF Control rendszer segítségével, az okostelefonodra telepített applikációt és az intelligens eLAN-IR boxot használva ez gyerekjátékká válik. Az applikációban nemcsak a légkondicionálást, de akár valamennyi audio/video eszközödet: televíziót, DVD lejátszót, házimozi-rendszert, stb. is vezérelheted.

  1. Távolról is biztonságban

Az intelligens eLAN-RF boxot érzékelőkkel kombinálva a rendszer azonnal tájékoztat a váratlan mozgásokról vagy a nem kívánt behatolásról. A videotelefonként és a kaputelefon beltéri egységeként is funkcionáló LARA médialejátszót és a Dahua IP videokaputelefont a Connection Server segítségével illesztheted a rendszerbe, amely így lehetővé teszi, hogy a távollétedben érkező látogatókkal kommunikálj. A rendszer képes okostelefonon megjeleníteni a látogató képét, melyet a kaputelefon kamerája rögzít csengetéskor. Ehhez alapesetben 5 telefonkészülék állítható be. Így távolról is bármikor pontosan láthatod, hogy éppen mi történik a bejárati ajtód előtt.

  1. Téveszd meg a betörőket

Nyilván Te sem szeretnéd, hogy a betörők tudomást szerezzenek róla, hogy az otthonod üresen, elhagyottan áll. Az SHT-1 digitális kapcsolóórával könnyedén hozhatsz létre jelenlét-szimulációkat, ezzel megtévesztve és elriasztva a nem kívánatos betolakodókat.

  1. A vihartól sem kell félned

A nyarat nemcsak a ragyogó, napsütéses napok, de sokszor a viharok és az igazán komoly esőzések is jellemzik. A HRH-5 folyadékszint kapcsoló vagy az RFSF-1B vezeték nélküli folyadékérzékelő használatával azonban nem érhet váratlanul egy esetleges beázás vagy vízkiömlés, hiszen ezek az eszközök nyomban értesítést küldenek a telefonodra. Sőt akár jelzést is küldhetnek például egy kapcsoló egységnek, ami bekapcsolja a szivattyút, elzárja a szelepet, stb.

 

Az okos megoldásokról további információt itt találsz. Az applikáció próbaverzióját itt érheted el: Android OP rendszerhez és iOS-hez.

Kategóriák