Így marad a zuhanykabinod sokáig hibátlan állapotban

Szerző: Ravak

Senki sem úgy tervezi, hogy sűrűn kelljen cserélgetni a zuhanykabint, de ha nem tartunk be pár alapszabályt, rövid időn belül elveszhet a kifogástalan, új állapot. A szakszerű ápoláshoz a zuhanyszakértők 3 leghasznosabb tanácsát gyűjtöttük most össze.

1.)    Tartsd tisztán a zuhanyzó üvegét ezzel a trükkel

Az esővíz és a desztillált víz kivételével minden víz tartalmaz bizonyos mennyiségű oldott anyagot, sókat. Ezeknek a lerakódását csak erős tisztítószerekkel lehet eltávolítani az olyan egyszerű síküveg felületekről, amilyenek általában a zuhanyzók üvegei.
“Létezik azonban egy olyan fejlesztés, ami meggátolja a lerakódásukat. A világ legtöbb országában bejegyzett védjegyként a RAVAK AntiCalc® víztaszító rétege meggátolja a vízcseppek üvegfelületre ragadását, és így a víz lefolyik az üvegről. A kisebb vízcseppek, amelyek méretüknél fogva az üvegfelületen maradnak, hagynak ugyan lerakódást maguk után, de mivel kémiailag nem kötődnek, ezért egy nedves ronggyal könnyedén letörölhetők.

A RAVAK üveg zuhanykabinjain és ajtóin már gyárilag el vannak látva AntiCalc védőréteggel, viszont a használat során hatása csökken. Ezt az innovatív bevonatot a használati gyakoriságtól és a víz keménységtől függően érdemes 2-6 havonta frissíteni.  

Mivel az AntiCalc® Conditioner nem vízkőoldó és tiszítószer, így a felhordás előtt az üveg teljes tisztítása, a vízkő maradéktalan eltávolítása szükséges. Ebben hatékony megoldás a RAVAK CleanerAz AntiCalc folyékony réteget puha törlővel, körkörös mozdulatokkal “feldörzsöljük” az üvegfelületre.

2.)    Ügyelj a vízvető lécekre és a szilikonok állapotára

Egy megfelelően előkészített, telepített és karbantartott szigetelés átlagosan 2-4 évig látja el megfelelően a szerepét, de ez függ a körülményektől, például a páratartalomtól és az UV sugárzástól.

Ahhoz, hogy tartós és megbízható legyen, ügyelni kell a tömítendő felületek zsír és pormentességére. Érdemes segítségül hívni a védelemben a RAVAK vízvető léceit, hiszen használatukkal a szilikon élettartalma jelentősen meghosszabbítható.

3.)    Ne feledkezz meg a zuhanyajtók karbantartásáról

Nyíló ajtók esetében az ajtót tartó pántok, tengelyek kenése már a telepítéskor ajánlott. Ezt átlagos használat mellett elegendő évente egy alkalommal megismételni. Ha azonban nagytakarítás miatt szétszereled az ajtót, mindenképpen kend le az alkatrészeket újra  RAVAK teflonos szaniter kenőanyaggal, amely nem hagy foltot és magas hőmérsékleten sem válik folyóssá.

Tolóajtók esetében a vezető profilokat, görgőket és csúszkákat érdemes 3-6 havonta megtisztítani, mivel a párás közegben a por könnyebben letapad, ez pedig gátolja a fennakadások nélküli mozgást. A szennyezett görgők, csúszkák a megnövekedett terhelés és súrlódás miatt idő előtt elkopnak, és nő a hibás záródás kockázata.

 

Ha karbantartási kérdésekben szeretnél hatékony segítséget, fordulj a RAVAK megbízható szakértőgárdájához az info@ravak.hu e-mail címen!

Kategóriák