„Hőszigetelgeted” az otthonod vagy HŐSZIGETELED?

Szerző:

Tudtad azt, hogy az épületek homlokzati hőszigetelésével 25-30%-kal csökkenthető a hőveszteség? Ezzel pedig a fűtésdíjadon is jól látható megtakarítást érsz el. Ráadásul az energiával való takarékoskodással a környezet védelme is együtt jár.

step by step

Alacsonyabb fűtésdíj, magasabb értékű ház

Szintén jó hír, hogy a szép homlokzat, a megfelelő hőháztartású falak minden épületre értéknövelő hatással vannak. Nem mellékes az sem, ha egy tulajdonos eladásra vagy bérlésre kínálja az ingatlanját, kötelezően el kell készíttetnie a ház energia tanúsítását. A tanúsítás során a megfelelő hőszigetelés magasabb kategóriát eredményez energiatakarékossági szempontból. Ezáltal jobb áron értékesítheted a házad.

A homlokzati hőszigetelés előnyei

 1. érezhetően csökken a fűtésdíjad
 2. konkrétan kiszámolható mekkora összeg marad a zsebedben
 3. növekszik házad értéke
 4. klimatizálásra fordított költségeid is csökkenek
 5. valamint mérséklődik a páralecsapódás, így aztán nem kell tartanod a falak penészesedésétől 

Egyszerű hőszigetelés helyett teljes hőszigetelő rendszer? 

Sokan gondolják azt, hogy a gyártók által kínált hőszigetelő rendszerek drágák, ehelyett inkább innen-onnan válogatják össze a rendszer elemeit.  

 Ilyenkor persze az egyedüli szempont az alacsony beszerzési ár. És a vásárlás a termék teljesítményének megfelelő ismerete nélkül történik, így aztán a megrendelőt azon veszélynek teszik ki, hogy a kivitelezett rendszer nem lesz a várt hatékonyságú. Legtöbben a ragasztókon spórolnak, pedig…

hosig

 …mit sem ér egy jó hőszigetelő tökéletes ragasztó nélkül

 A ragasztónak kell ugyanis biztosítania a nyíróerőkkel és a leválási erőkkel szembeni ellenállást. Abban, hogy ezekkel az erőkkel szemben ellenálljon, nagy szerepe van a ragasztóban megtalálható műgyanta mennyiségi arányának.

 • Ez az arány határozza meg a ragasztó minőségét, megfelelő rugalmasságát, tapadását a felületekhez. 
 • Ennek az alapanyagnak a kispórolásával a ragasztó komoly értékvesztésen megy keresztül, nem fog megfelelő tapadási szilárdságot biztosítani a hőszigetelő rendszernek.
 • A tapadás hiánya következtében a polisztirol elválik a felülettől,
 • a hőszigetelési érték csökkeni fog,
 • a színvakolat felszínén repedések keletkezhetnek,
 • amely a rendszer hasztalanságához és megsemmisüléséhez is vezethet.

Éppen ezért, csak az átlagosnál jobb minőségű, az adott alkalmazásra tervezett és készült ragasztók használhatók kellő nyugalommal. Ilyen például a MAPEI termékei közül az egykomponensű MAPETHERM Ragasztótapasz.

Mit tud a MAPEI MAPETHERM PS?

MAPEI MAPETHERM PS polisztirolos homlokzati hőszigetelő rendszere már számos építkezésen bizonyított, és elnyert a Kiváló Építési Termék védjegyet, és az ÉMI 100% minőségjelet is, tehát független szervezetek is igazolják kiváló minőségét.

A rendszer fontos tulajdonsága, hogy tűzálló, vagyis rendelkezik független szerv által bevizsgált tűzvédelmi besorolással.

„Oké, jó a ragasztóm. De mi kell még?”

A homlokzat tervezéséhez szorosan kapcsolódik a struktúra és a homlokzati szín meghatározása. Az épület értékét növeli a magas minőségi anyagokkal kivitelezett homlokzat. Az ilyen anyagok jó páraáteresztő tulajdonsággal rendelkeznek, és a színtartó vakolattal ötvözve igazi dísze lesz a házunknak, miközben a környezeti hatásoknak is ellenáll.

És ha már hőszigetelés, akkor jöjjön két „Építkezőknek látni kell!” videó

Kategóriák