Hőszigetelés, mint befektetés?

Szerző:

Kiszámoltad már, mennyivel csökkenhet fűtésszámlád, ha a hőszigetelés mellett döntesz? Ha nem, akkor engedj meg egy kis segítséget.

Fontos tisztázni, hogy egy teljes hőszigetelési felújítás magában foglalja nem csak a homlokzati hőszigetelést, de a tető (födém) szigetelését is, valamint a nyílászárók korszerűsítését is. Ha régi építésű a ház, és elavult a fűtési rendszer, akkor a teljes felújítással lehet csak jelentős megtakarítást, és A vagy A+ energiaosztályú besorolást elérni. A Mapei hőszigetelési termékei a teljes felújításhoz rendelkezésre állnak.

haz1De, hogy az egyes elemek korszerűsítése mennyiben járul hozzá a fűtési költségek lefaragásához, azt sokan nem tudják pontosan meghatározni.

Milyen szigetelések befolyásolják a hőszigetelés hatékonyságát?

hoszigeteles5

Arra a kérdésre, hogy egy régi építésű, tehát teljes hőszigetelési felújítást igénylő ház esetében, mekkora megtakarításra lehet számítani 1 év alatt a fűtésszámlák csökkenésében, a válasz lehet, hogy meglepő: akár több százalék is lehet!

A hőszigetelést tervezőknél fontos befolyásoló tényező lehet a rezsicsökkentés abban a tekintetben, hogy emiatt később vágnak-e bele a felújításba. Esetleg inkább ezt a megtakarítást is a felújítási alapba gyűjtik, vagy az így keletkezett megtakarítást más költségek fedezésére fordítják.

 

A hőszigetelés hosszú távon is megéri?

hoszigeteles6

Érdekes kérdés annak megvizsgálása, hogy hosszú távon (5 év) a hőszigetelés éri-e meg jobban: ha hőszigeteli a házát, vagy inkább a felújításra szánt pénzt a bankban tartja, és kamatoztatja?

A válasz bizony a hőszigetelés mellett szól, biztosan és folyamatosan megtérülő, tényleges megtakarítási formát jelent, mindamellett, hogy a ház piaci összértékét is jelentős mértékben megnöveli.

Mindezek után a hőszigetelési dilemma előtt állóknak a felújítást javasoljuk, megéri!

Kategóriák