Hogyan telepítsd a zuhanytálcát – Videóval!

Szerző: Ravak

Ha úgy döntesz, hogy önállóan fogsz bele zuhanytálca telepítésébe, legyél körültekintő és kerüld el a buktatókat! Mire érdemes figyelned? A segítség most videó formájában érkezik a RAVAK szakembereitől.

Kaskada és Galaxy önhordó akril zuhanytálcák

3 dologra figyelj a telepítéskor:

  1. Az Antibac® védelemmel ellátott RAVAK Kaskada és Galaxy akril zuhanytálcák esetén a telepítést minden esetben burkolattal teljesen ellátott sarokban kell megoldani.
  1. A padló előkészítésénél kiemelten fontos, hogy a tálca vízszintes felületre kerüljön, mivel a szintezésére nincsen lehetőség. A hibás kivitelezés megbosszulja önmagát, hiszen hatással van a kabin vízzáró képességére is, ráadásul emiatt akár a zuhanytálcában megállhat, feltorlódhat a víz.
  1. Fontos a teljes folyamat során észben tartanod, hogy a tálca belső merevítésének megvágása a gyártói garancia elvesztését okozza, amelyre egy tálcára felragasztott ábra is felhívja a figyelmedet. Erre mindenképpen fokozottan ügyelj! Ha a tálca telepítése a csatornakiállás pozíciója miatt a középső merevítés megvágása nélkül nem megoldható, másik típusú tálcát kell választanod!

 

Ha a fürdőszoba adottságai miatt az akril zuhanytálcát lábakra kell ültetni, az alábbi, RAVAK szakértővel forgatott videó nagy segítséget jelenthet a tervezésben.

 

 

Galaxy pro zuhanytálcák

A Galaxy Pro vagy Galaxy Pro Chrome öntött zuhanytálcák őrölt dolomit és műgyanta keverékéből készülnek. Ezek nem csak extra laposak (mindössze 30 mm-esek), hanem csúszásgátló felülettel is el vannak látva és rendkívüli teherbírásúak.

Mire ügyelj a telepítéskor:

  1. A Galaxy Pro-k esetében a tartólábbal és előlappal történő telepítést minden esetben burkolattal teljesen ellátott sarokban kell elvégezni. Az előző típusokhoz képest a Galaxy Pro esetén (a lábak miatt) a tálca bizonyos mértékű szintezése lehetséges, így a kisebb burkolati egyenetlenségek korrigálhatók.
  2. Ha a tálcát padlóra telepíted, a szifon helyének és a csatorna magasságának kialakítására kell odafigyelned. Az alábbi fotón látható hibás szifon beállítás miatt a tálca nem fekszik fel teljes felületében; a szifon alsó része folyamatosan feszíti, ez pedig a tálca repedéséhez, töréséhez vezethet.

  3. A tálca burkolathoz való rögzítése szilikonnal történik. A padló burkolásánál nagyon fontos, hogy a tálca vízszintes felületre kerüljön, mivel alapesetben a tálca szintezésére nincs lehetőség.
  4. Amennyiben a tálcát burkolat nélküli aljzatra telepítenéd, a ragasztást flexibilis csempe ragasztóval végezd, így a tálca minimális szintezése lehetségessé válik.

Az alábbi videó megtekintésével további információkhoz juthatsz:

Ha gyors segítség kell, keresd a RAVAK márkaszerviz-hálózatát!

A legfontosabb tehát, hogy az említett műveleteket maximális szakértelemmel, körültekintően végezd – vagy megtaláld a feladatra leginkább alkalmas szakembereket. A RAVAK márkaszerviz-hálózata komoly szakmai múlttal rendelkező specialistákat foglalkoztat, akik a telepítés során legjobb tudásuk szerint hozzák ki a legtöbbet a szaniterekből. Szükség esetén fordulj hozzájuk bizalommal vagy tedd fel kérdéseidet az info@ravak.hu e-mail címen!

 

 

Kategóriák