Ha időt szeretnél spórolni a felújításkor, van 2 szokatlan tippünk!

Szerző: Mapei

Egy felújítás mindig kényelmetlenségekkel jár, ezért nem mindegy, mennyi ideig tart a felfordulás és a munka. Van két érdekes tippünk, amit professzionális szakemberektől gyűjtöttünk be. Íme:

Tipp 1:

Legtöbbször gond nélkül megoldható, hogy az új csempék bontás nélkül a régire kerüljenek. Ekkor nincs a bontással járó sitt, törmelék, kosz, és rendszerint kiegyenlítésre sincs szükség. Elegendő, ha letisztított régi csempékre felviszünk egy réteg kötőhidat, amire flexibilis ragasztóval egyszerűen fel lehet ragasztani az új csempéket.

Ha viszont úgy ítéli meg a szakember, hogy a régi burkolatot el kell bontani, akkor az alapfelületet le kell alapozni, majd szükség esetén síkba kell hozni, és csak azután jöhet a burkolás.

Tipp 2:

A felújítás során a fürdőszoba és más nedves helyiségek víz elleni szigetelése utólagosan is megoldhatjuk, amivel igen sok kellemetlenségtől és utólagos kiadástól kímélhetjük meg magunkat.

Léteznek olyan kenhető vízszigetelő anyagok, amelyek az előírt 1-2 mm vastagságban felhordva minden felületen jól tapadnak, legyen az akár meglévő burkolat, akár új alapfelület.
Ezekre a rugalmas szigetelőanyagokra a lapmérettől és a burkolóanyag típusától függően flexibilis ragasztókkal közvetlenül lehet burkolni.

Fontos tudni, hogy a kent szigetelésre készített burkolatok fugázásakor is flexibilis anyagot kell használni.

Kategóriák