Erről az apróságról se feledkezz meg a felújítás végén

Szerző: ELKO EP

A kapcsolók és a konnektorok kiválasztása általában a felújítás vagy az építkezés végére marad, érthető, ha elfogy a türelmünk, és már nem fordítunk annyi figyelmet a kiválasztásukra. De a rosszul megválasztott elemek megtörhetik az otthon összképét, ráadásul a biztonságunkat is veszélyeztethetik.

Néhány év használatot követően pedig azt tapasztalhatjuk, hogy nehezebben kapcsolható fel vagy le a villany, olyan, mintha beragadt volna. A sok kapcsolgatás nyomot hagy, elszíneződik, megkopik a felülete. Hiába a takarítás, a kosz nem tűnik el, a további használattól pedig egyre csúnyább lesz.

Abba pedig bele sem gondolunk, hogy minden egyes villanykapcsoláskor egy érintésre vagyunk az áramtól. Ezért fontos egyrészt a tökéletes szigetelés, másrészt az elektromos tűztől való védelem.

Hogyan válasszunk?

 

Amikor a lakásunkba választunk kiegészítőt, általában két szempontot tartunk szem előtt: a megjelenést és az árat. Nincs ez másképpen a kapcsolókkal, valamint dugaljakkal sem. Milyen lehetőségeink vannak?

  • üveg vagy gránit elemek, amelyek eleganciát hoznak az otthonunkban,
  • a fém letisztultságával modernitást kölcsönöz a helyiségeknek,
  • a fából készült keretekkel maradunk a természetességnél,
  • választhatjuk a sztenderd fehér színű műanyag kereteket és fedlapokat.

A portugál EFAPEL vállalat Logus90 szerelvénycsaládjánál a dizájn találkozik a pénztárcabarát árszínvonallal, a biztonság pedig túlteljesíti az elvárt szintet – így garantálva, hogy mindenki nyugodtan alhasson.

Védelem

A vezetékeket hátulról vezetik a szerelvénybe ­– így ha például egy leleményes gyerek leszedi a fedlapot és a gombokat, akkor sem áll fenn az áramütés veszélye, hiszen tökéletesen elszigeteli a felhasználókat a vezetékektől.

Másrészt a kapcsolócsalád szerelvényei nem tudnak kigyulladni, mert speciális 650 °C–ig hőálló önoltó műanyagból készülnek.

Olyan festéket valamint műanyagot használtak a kapcsolóknál, ami nem lép reakcióba a bőr faggyújával, így akadályozva az elszíneződést.

Logus90 ráadásul akkor is jó választás, ha néhány év múlva szeretnéd majd beszerelni az okosotthon egyes funkcióit (pl. fűtés, redőny, kapunyitás vezérlése), ugyanis a Logus90 szerelvények pl. az iNELS épületautomatizálási rendszerbe is bevonhatók.

Mi több, a Logus90 szerelvények olyannyira megbízhatóak, hogy az ELKO EP vállalata a saját maga által fejlesztett- és gyártott iNELS épületautomatizálási rendszerbe is ezt a szerelvénycsaládot vonta be, illetve az iNELS saját vezérlőit is ebben a dizájnban készíti, az egységes megjelenés érdekében.

Logus90 termékeket ezeknél a viszonteladóknál szerezheted be.

 

Kategóriák