Elég csak ezt a 2 dolgot észben tartanod a hőszigetelésről

Szerző: Mapei

A felújítók, építkezők nagy többsége természetesen szakemberrel végezteti a hőszigetelést, mert ez a feladat nem tartozik a túl egyszerű dolgok közé – de nem árt, ha mi magunk is tudjuk, mi fog történni az otthonunkkal.

Most eláruljuk, mi az a 2 dolog, amit elég megjegyezned ezzel kapcsolatban. Könnyű dolgod lesz, mert mind a kettő R-rel kezdődik.

mapei kep

(kép forrása: http://hoszigetelesmindenkinek.hu/wp-content/uploads/2016/04/53.jpg)

 

1: Rendszer

Egy felmérés szerint, a hőszigetelésre vállalkozók 59%-a rendszerben vásárolta meg a termékeket. Ha azt szeretnéd, hogy valóban az elvárásoknak megfelelően működjön a szigetelés, ajánlott Neked is a többséget követned, mert a rendszerben lévő termékek egymással kompatibilisek, így lehet elérni azt az eredményt, amit szeretnél.

Ráadásul a hőszigetelő-rendszert esetenként még kedvezményesebben is meg lehet vásárolni, mint ha több helyről kellene beszerezni az elemeket.

2: Ragasztó

Meglepődtél? Ne hidd, hogy mindegy, milyen ragasztót használsz a hőszigetelő lapok felragasztásánál! A ragasztónak ugyanis biztosítania kell a nyíróerőkkel és a leválási erőkkel szembeni ellenállást, ezért rendkívül fontos tényező a hőszigetelés során.

A megfelelő ragasztóban a műgyanta mennyiségének aránya a meghatározó. Ez biztosítja a ragasztó minőségét, rugalmasságát, tapadását a felületekhez, ha ezzel spórolnak, a ragasztó nem fog megfelelő tapadást adni a hőszigetelő-rendszernek.

Ez pedig ahhoz vezethet, hogy a polisztirol hőszigetelő elválik a felülettől, a hőszigetelési érték csökken, a színvakolat felszínén repedések keletkeznek, amely a hőszigetelő-rendszer nem megfelelő működéséhez, és végül a megsemmisüléséhez is vezethet.

További fontos részleteket tudhatsz meg a hőszigeteléssel kapcsolatban abból az INGYENES kiadványból, amelyet egy kattintással letölthetsz: http://www.mapei.com/adv/HU/van_megoldas_hoszigeteles/

Kategóriák