A tartós és tökéletes hőszigetelés egyszerű titka

Szerző: Mapei

Ha egy hőszigetelt és egy nem hőszigetelt házat veszünk, sok különbséget nem veszünk észre rajtuk. Ha azonban a pénztárcánk felől nézzük az épületeket, akkor érdekes dolgokra lehetünk figyelmesek.

Mivel egy ház energiamérlegében igen nagy súllyal, nagyjából 30%-kal vesznek részt a homlokzat falai, ezért nem mindegy, mi borítja kívülről azokat a falakat.

Ne csak a telet, hanem a nyarat is figyeljük

Sokan esnek ugyanis abba a hibába, hogy hőszigetelésüket kizárólag a téli hónapokra tervezik. Csakhogy a nyarak egyre melegebbek, így a forró nyári napokon is sok pénzt takaríthatunk meg, amelyet korábban a légkondicionáló működésére költöttünk.

Éppen ezért a téli hónapok mellett a nyári hőmérsékleti viszonyokat is figyelembe kell venni az épületek szigetelésének megtervezésekor: képes legyen nyáron a kellemes hőmérsékletet biztosítani otthonunkban, télen pedig a hideget tartsa kívül.

39-300x161 mapei

(a kép forrása: www.paperboatcreative.com)

Hőszigetelni kétféleképpen lehet:

1) Innen-onnan összevásárolt elemekkel, segédeszközökkel

2) Rendszerben gondolkodva, azaz mindent (lapok, segédanyagok, stb.) egy csomagban megvásárolva

Akár régi falról van szó, akár újról, van egy rendszer, amely biztos eredményt és megoldást nyújt.

A rendszerben ugyanis éppen az a hasznos, hogy tartósságát az összes elem magas minősége biztosítja.

Ismerje meg a MAPETHERM rendszer 4 tagját:

  • A MAPETHERMhőszigetelő lapoknál többféle vastagság létezik. Leggyakrabban a 4 vagy 5 cm vastagságú lapokat használják a hőszigetelést vásárlók. Természetesen a lapok vastagsága lehet ennél nagyobb is. Minden az igényektől, a ház karakterétől, műszaki paramétereitől függ.
  • A MAPETHERM rendszerénél például a hőszigetelő lapokat a professzionális MAPETHERM AR1por alakú ragasztóval ragaszthatjuk a falára. A lapokat ráadásul a régi vakolat leverése nélkül is feltehetjük anélkül, hogy különösebben tartanunk kellene a minőségi romlástól. Ez a ragasztótapasz erős és rugalmas, így hosszú ideig biztosítja a rendszer hibátlan működését.
  • Ugyanezt a ragasztót használjuk a MAPETHERMüvegszövetháló beágyazására is, amely különösen nagy szakítószilárdsággal bír. Ennek köszönhetően a lapok esetleges mozgása sem okozhat repedéseket a külső vakolaton.
  • Még mindig egy rendszerben, egy csomagban vagyunk. Ugyanis a MAPETHERMhőszigetelő rendszeréhez több mint 1000 féle (!) színárnyalat közül választhatjuk ki a színvakolatot. Tehát akár modern, akár klasszikusabb színeket keres, a MAPETHERM rendszerben biztosan meg fogja találni.

Egyszóval, ha hosszú-hosszú évekre keres olyan megoldást, amely a hideg hónapok mellett a nyári kánikulában is befolyással van a hőmérsékletre, emellett pedig még szép is, akkor a MAPETHERM hőszigetelő rendszer biztosan tetszeni fog Önnek.

Kategóriák