A következő felújítás 2040-ben legyen!

Szerző: Mapei

Próbálod szőnyegekkel elfedni a kifakult padlót, de már nem lehet tovább rejtegetni?
Ha eljárt az idő a parkettád felett, és tovább nem halogatható a felújítás, akkor itt az idő, hogy a valaha szebb időket megélt parketta egy kis „ráncfelvarrást” kapjon!

Kép forrása: http://img.archiexpo.com/images_ae/photo-g/49730-7648159.jpg 

Azonban nem kell a régi parkettát azonnal eldobni! Sokszor elég az átalakítás, a parkettacsiszolás.

Emellett 4 érvet is tudunk mondani:

1. A klasszikus parketta az egyik legstrapabíróbb. 20-25 évet is bírnak felújítás nélkül, vagyis ha most felújítod, legközelebb talán csak 2040-ben kell újra hozzányúlni!
2. A csiszolás környezetbarát megoldás, hiszen egyetlen egy fa sem kerül kivágásra emiatt.
3. A parkettacsiszolás után tisztább, szebb és értékesebb lesz az otthonod, hiszen az elhasználódás nyomai eltűntek.
4. Hosszútávon ez az olcsóbb megoldás. Vannak ugyan más lehetőségek a padló átalakítására a régi parketta felszedése után: szalagparketta vagy laminált parketta megvásárlása és lerakása. Ebben az esetben azonban a négyzetméter árát és a felszedés és lerakás munkadíját is fizetni kell. És ahhoz, hogy ezek ugyanolyan tartósak legyenek, mint a klasszikus parketták, egy viszonylag magasabb kategóriás laminált padlót kell vásárolni, amely már korántsem biztos, hogy olcsóbb megoldás lesz, mint a régi parketta csiszolása és lakkozása.
Ha úgy döntesz, itt az ideje a felújításnak, a lakkozáshoz oldószermentes parkettalakkot ajánlunk. Az oldószerek ugyan csökkentik az előállítás költségét, de a lakók egészsége szempontjából kedvezőtlen hatásúak. Ráadásul már nem is divatosak az ilyen felületű parketták, ugyanis az oldószeres lakkok egy végtelenül csillogó mázfelületet kölcsönöznek a természetes fának, amely így elveszíti eredetiségét és szépségét.

Kategóriák