9 tipp, hogy tartós és gyönyörű legyen a fürdőszobád!

Szerző: Mapei

Legelőször is fogadd meg a legfontosabb tanácsot: Te ne kövesd el azt a gyakori hibát, hogy a vízszigetelést letudod a hidegburkolattal!

Ha nem szeretnél a nedvesség okozta károkkal szembesülni a felújítás után akár már rövid idővel, akkor feltétlenül figyelj arra, hogy a burkolat alá még egy külön szigetelőréteg kerüljön.

Mik lehetnek ezek a károk? A vízszigetelés hiánya két gyakori következménnyel jár:

 1. a fürdőszobák falain, a külső oldalon foltok jelennek meg
 2. a teraszburkolatok fellazulnak, felválnak

Mapei burkolóanyagok, vízszigetelés

Most már tudod, miért elengedhetetlen a vízszigetelés, mutatjuk azt is, mit kell tudni a megkezdése előtt.

Íme, 9 tippünk a vízszigetelés előtt:

 1. Nem mindegy, hogy fürdőszoba falról, teraszról, medencéről, esetleg épített, burkolatból kialakított zuhanytálcáról van szó. Vagyis figyelembe kell venni a vízterhelés mértékét.
 2. Megkülönböztetünk beltéri, valamint kül- és beltérben egyaránt használható, fagynak, fagyás-olvadási ciklusoknak jól ellenálló vízszigeteléseket.
 3. Fontos szempont kent szigetelések esetén, hogy a felvitelük után milyen gyorsanválnak burkolhatóvá.
 4. Különösen kültérben lehet kiemelten fontos a termék esőállósága, azaz hogy mennyi az az időtartam, ameddig a felvitt réteget még védeni kell az esőtől, nedvességtől.
 5. Érdemes a felhasználásra kész termékekethasználni, mert elkerülhetőek a keverési arányokból adódó hibák, egy munkafázissal, a keveréssel kevesebb a munka, a használt anyag maradéka visszazárható, így nem lesz hulladék és veszteség a bekevert, de fel nem használt anyagból.
 6. A feldolgozásra kész termékek mellett választhatsz még egykomponensű, cementes, por alakú, vízzel keverendő vízszigeteléseket, kétkomponensű, cementes, por és folyadék összetételű, illetve kétkomponensűműgyanta termékeket.
 7. Érdemes megemlíteni a gépi szóráslehetőségé Nagy felületek, medencék esetén komoly előnyt jelenthet ez a lehetőség, a termékválasztásnál is fontos szempont lehet ennek lehetősége.
 8. A belehelyezett erősítő hálónak, szövetnek köszönhetően repedésáthidaló szerepe is lehet a vízszigetelésnek.
 9. A fentieken túl sok egyéb, nem kifejezetten vízszigetelés specifikus szempontot is figyelembe vesznek a felhasználók, úgy mint a kiszerelés mérete, a termék ismertsége, környezetvédelmi szempontok és az ár.

 

Kategóriák