7 meglepően hatékony módszer a penész ellen

Szerző: Mapei

A penész villámgyorsan megjelenik ott, ahol sokszor párás, nedves a levegő, rossz a vízszigetelés, hibásak a gépészeti csövek, vagy vízelvezetési hibák vannak. Szerencsére vannak olyan módszerek, amelyekkel sikeresen felvehetjük a harcot a penész ellen.

Íme, 7 meglepően hatékony módszer

Bevethetünk házi módszereket a penész ellen. Igaz, hogy ezek csak ideig-óráig segítenek, de amíg fel nem újítjuk az otthonunkat, ezekkel is sikeresen eltávolíthatjuk a penészt. A szódabikarbóna és az ecet is kitűnő megoldás a penész ellen.

Kép forrása: moderndaymoms.com

  1. Keverjük el a szódabikarbónát kevés vízzel addig, amíg sűrű masszává összeáll. Súroljuk át ezzel az anyaggal a kádat és a csempét.
  2. Ha makacs penészrétegről van szó, dörzsöljük át a penészes felületet hígítatlan, 20%-os ecettel. Ha kisebb penészfoltot szeretnénk eltávolítani, keverjük el félig vízzel, majd hagyjuk hatni 10-20 percig.
  3. A vizes ruhákat jól szellőző helyen szárítsuk, ahol nyitva lehet résnyire az ablak.
  4. Figyeljünk arra, hogy a fürdőszoba ajtaja maradjon nyitva egy ideig a használat után. Érdemes a mosógép ajtaját is nyitva hagyni addig, amíg teljesen ki nem szárad.

    Kép forrása: akron-saga.gr

  5. Ha festett falon jelent meg a penész, felújításkor használjunk penészesedésgátló, páraáteresztő és vízlepergető festéket. Kiváló megoldást például a SILANCOLOR PLUS rendszer, amely három szakaszban gondoskodik, hogy penészmentes legyen az otthonunk.
  6. Csempézéskor figyelni kell a fugákra és a rugalmas hézagkitöltésekre, ugyanis ezek jelentik a legveszélyesebb pontokat penészesedés szempontjából. Tartós megoldás a penész ellen az Ultracolor Plus fugázóanyag, BioBlock penészesedésgátlóval és Drop Effect vízlepergető technológiával. Rugalmas hézagkitöltéshez, élekhez, csatlakozásokhoz ajánljuk a MAPESIL AC penészálló, ecetsavas szilikon hézagkitöltőt.
  7. Ha felújításkor a nyílászárókat is lecseréltük, kiemelten figyeljünk a rendszeres és alapos szellőztetésre, hogy a páratartalom ne legyen túl magas.

 

Kategóriák