5 tipp, amivel elkerülöd ezt a gyakori felújítási hibát

Szerző: Mapei

Nagyon gyakran esnek bele a felújítók abba a hibába, hogy úgy gondolják, a fugázás már nem olyan fontos, ezért nem szánnak rá elég figyelmet.

Emiatt viszont már rövid időn belül hibák jelenhetnek meg a fugán. 5 profi tanáccsal viszont elejét veheted a hibáknak! Íme, hogyan kerülheted el a bosszúságot:

Kép forrása: https://es.habcdn.com/photos/project/big/baldas-cocina-platos-961309.jpg

  1. Ne spórolj a fugázóanyag minőségén, mert a nem megfelelő fugázóanyag használatakor gyakran kiderül, hogy újra kell csinálni az egész a folyamatot, ami rengeteg plusz idődbe, pénzedbe és energiádba kerül.
  2. Pontosan tartsd be a csomagolásán található útmutatót: figyeljetek arra, hogy a leírásnak megfelelőenlegyen kikeverve, pihentetve és újrakeverve az anyag.
  3. Gondosan meg kell tisztítani az alapfelületet, alaposan ki kell tisztítani a fugahézagot. Ha ugyanis a burkolólapok közötti ragasztó nincs teljesen eltávolítva, a fuga rövid idő múlva kipereghet.
  4. Várd meg, hogy a ragasztó teljesenmegszáradjon, és csak azután kezdődhet a fugázás. Ha ezt nem tartod be, a fuga elszíneződik, fehéres foltok jelenhetnek meg a felületen.
  5. Ne használj túl sok vizet a lemosásnál, mert foltosodásalakulhat ki. Figyelj arra, hogy a fugaárokban ne álljon meg a víz, ebben az esetben a fuga szilárdsága romolhat.

Ha ezt az 5 apróságot betartod, biztosan minőségi és csodaszép eredményt kapsz, és garantáltan hosszú távon elégedett leszel a látvánnyal!

Kategóriák