3 okos lépésben a tökéletes ébredésért

Szerző: iNELS

Te is utálsz reggel időre kelni? Tényleg nincs is annál rosszabb, mint amikor az ébresztőóra éles hangja belehasít reggel a levegőbe, ki kell kászálódni a kényelmes ágyból, majd félálomban teát készíteni… Mennyivel jobb lenne, ha a lehető legkíméletesebb lenne az ébresztés, és nem sokkolna minket a tény, hogy ki kell bújnunk a takaró alól, és munkába kell mennünk.

Felejtsd el a drasztikus ébredést, ébresztőórákat: ismerd meg az okos megoldásokat!

Biztos Te is tapasztaltad már, hogy vannak napok, amikor felkelés után sem érzed magad kipihentnek, máskor pedig teljesen feltöltődve ébredsz, és ez az egész napodra rányomja a bélyegét.

Az alvási ciklus figyelésének köszönhetően a megfelelő időben történő ébresztéssel energikusabbak és produktívabbak lehetünk, ezért az okoskütyük praktikusak lehetnek minden háztartásban.

11231047 - a woman is holding a cup of coffee by laptop

(kép forrása: http://goo.gl/4BdZNW

 

  1. A jó alvás egyik kulcsa: az optimális hőmérséklet

A hálószobád hőmérséklete nagyban meghatározza az alvás minőségét. Ha túl hideg, vagy éppen ellenkezőleg, túl meleg van a helyiségben, akkor biztosan nem alszol majd jól, de éjnek évadján kinek van kedve elmenni a termosztátig, és manuálisan beállítani azt?

A Honeywell Lyric Round Wi-Fi-s termosztátját viszont az ágyból is irányíthatod az okostelefonoddal, anélkül, hogy fel kellene kelned így a hálóban mindig olyan hőfok lesz, ami segíti, és nem gátolja a jó alvást.

 

  1. Tudományos alvás: a jobb ébredésért

A Withings Aura alvásmonitorozó készüléke több szempontból is hasznos és okos kis eszköz. Először is, valami fülsértő zaj helyett fénnyel – pontosabban a napkelte szimulálásával –, és előre beállított halk, kellemes zenével kelt Téged, így maga az ébredés egy lassabb folyamat, aminek a végén sokkal kipihentebben kezdheted a napot.

A készülék az elalvásban is segít a megfelelő színű fényekkel, sőt, akár egy SleepSense szenzort is helyezhetsz a matrac alá, amely egy lapos korong, és nyomon követi, hogy milyen mélyen és mennyi ideig alszunk, és az alvási ciklushoz igazítja az ébresztést, vagyis akkor kelt fel Téged, amikor az a legoptimálisabb.

A szenzor meglehetősen részletes információkkal szolgál arról, mi történik az éjszaka folyamán. Megtudhatod, hogy mennyi ideig aludtál, és hogy mennyi volt ebből a REM alvás, valamint azt is, milyen gyakran ébredtél fel, vagy mennyire gyorsan merültél álomba.

 

  1. Vidám ébredés teára!

Napjainkban könnyedén megtehetjük, hogy a kávéfőzőt arra programozzuk, hogy mire felébredünk, a gőzölgő fekete készen várjon minket. De mi a helyzet azokkal, akik inkább egy csésze teát szürcsölnének el közvetlenül felkelés után? Nos, rájuk is gondoltak a fejlesztők, és elkészítették számukra a Swan STM100 Teasmade-et.

Ez az eszköz tulajdonképpen egy LCD kijelzővel ellátott ébresztőóra, valamint egy vízforraló keresztezése – röviddel azelőtt, hogy ideje lenne felkelned, felforralja a 600 milliliternyi vizet, és amint ez kész, azonnal bekapcsol az ébresztés.

A kerámiából készült teáskanna az eszköz belsejében található, amit lefekvés előtt fel kell tölteni vízzel, majd bele kell helyezni a teafiltereket, a Swan STM100 Teasmade pedig elvégzi magától a többit. A készülékben ráadásul még olvasólámpa is található, az LCD kijelző pedig magától lekapcsol, hogy semmi se zavarja meg a nyugodt álmot.

Kategóriák