1 tipp, amin a lakásfestésed sikere múlhat!

Szerző: Mapei

A szakemberek jól tudják, hogy van egy fontos trükk, amin állhat vagy bukhat a lakásfestés sikeres végeredménye. Ha nem szeretnél foltos falakat, egyenetlen, rücskös felületeket nézni évekig, csak egy tanácsot kell megfogadnod.

Ez pedig nem más, mint a festés előtti ALAPOZÁS. Talán furcsán hangzik, de az alapozással rengeteg időt és pénzt spórolhatsz meg.

Tudnod kell, hogy ha alapozás nélkül tervezi a falfestés, súlyos hibát követ el, méghozzá 3 ok miatt is:

  1. Az alapozás egyenletesséteszi a fal szívóképességét, és ezért kevesebb festék kell a szép munkához.
  2. Ha alapozás után festesz, a fal foltmentesenszárad. Alapozás nélkül a fal egyes pontjaira kevesebb, más pontjaira több festékre lesz szükséged. Biztosan láttál már Te is olyan falat, ami foltos volt, és többféle árnyalatban „pompázott”. Ha Te meseszép falat szeretnél, ne hagyd el az alapozást.
  3. Alapozott falról a henger sosem szedi le az előző réteget a falról. Vagyis az egyenletes, sima felületet így garantálni tudja.

+ 1 profi tipp:

Ha lehetőséged van, válassz olyan alapozót, ami az adott festékcsaládhoz tartozik, amit kifejezetten a festékhez terveztek. Így a végeredmény biztosan tökéletes lesz.

Az sem elhanyagolható szempont, hogy az alapozás egyúttal teszteli is a falat, megmutatja, hogy elég szilárd-e. Jó tudnod, hogy vannak olyan alapozók, amelyek szilárdítják is a felületet, ha szükséges.

Kategóriák